O društvu

Pri potomcih Primorcev in Istranov, ki so se med prvo in drugo svetovno vojno preselili iz Primorske in slovenske oz. hrvaške Istre v jugovzhodni del Prekmurja, je že dalj časa tlela ideja o ustanovitvi društva Primorcev in Istranov, ki živijo v Prekmurju. Tako je 23.1.2010 bilo ustanovljeno Društvo Primorci in Istrani v Prekmurju. Društvo za ohranjanje tradicije danes združuje že več kot 100 članov iz Prekmurja in tudi drugod.Namen ustanovitve društva je ohranjanje kulturnega izročila, tradicije in običajev Primorcev in Istranov ter tudi ohranjanje zgodovinskega spomina o priselitvi Primorcev in Istranov v Prekmurje.

V društvo želimo vključiti vse Primorce in Istrane, ki živijo v Prekmurju, vabljeni pa so tudi vsi ostali simpatizerji društvenega programa.

Upravni odbor šteje 9 članov. Člane upravnega odbora izvoli skupščina. Mandat članom upravnega odbora traja 4 leta z možnostjo ponovne izvolitve. Upravni odbor izmed sebe izvoli še tajnika in blagajnika društva. Predsednik društva je predsednik upravnega odbora po svojem položaju.

Vodstvo društva:

Predsednik Vladimir Radikon
Podpredsednica Branka Bensa
Tajnica Vanda Kovač
Blagajnik Željko Voščun

statut društva

 

Knjiga opisuje pot primorskih in istrskih beguncev v Prekmurje.

Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani, so se naložili. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo poglejte Pogoji uporabe. Pogoji uporabe.

Strinjam se, da se piškotki naložijo

EU Cookie Directive Plugin Information